Drvo Truo

O bendu

DrvoTruo je zapravo počeo kao ’’one-night stand’’ akustični duo, koji je spontano prerastao u trio i od tada je prošlo više od 10 godina.

Tako su trojica Kikinđana (Jovan Bajkin, Srđan Stojanović i Aleksandar Lipovan) pod tim “nepromišljenim” imenom – DrvoTruo, koji uvek zahteva tumačenja i objašnjenja, prošli zajedno oko 500 živih nastupa. Nastupali su na ulicama Berlina, u Švajcarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, ex Yu
republikama i naravno Srbiji.

Avgusta 2011 godine izašao je prvi album pod nazivom „Reprodukcija“ koji sadrži pregled dotadašnjeg specifičnog cover koncepta. Na albumu je 10 akustičnih obrada stranih izvođača za koje su uradili aranžmane. Na zahtev Narodnog pozorišta iz Kikinde 2012. snimali su muziku za predstavu Pidžama za šestoro, Marka Kamoletija, u režiji Olje Đorđević. Projekat se sastoji od 4 akustične obrade hitova iz 80-tih godina.

U avgustu 2019. snimljen je prvi autorski album benda, pod producentskom palicom Ognjena Cvekića. Album sadrži 7 žanrovski pomalo različitih pesama koje povezuje zajednička nit – Drvo Truo. Muziku i tekst potpisuje DrvoTruo, dok je tekst jedne numere delo Igora Grandića. Na albumu su kao gostujući muzičari u studiju svirali Sebastijan Kerekeš (Neverne Bebe, bubnjevi) i Bojan Turkić (Nevena Božović, klavir, organi,
elektirčni klavir), prateće vokale otpevala je Lejla Hot.

U aprilu/maju 2021 u istom studiju sa istom ekipm snimljene su dve nove pesme “Svih ovih dana” i “Svemir”.

Trenutno postavu benda čine: Jovan Bajkin (vokal, gitara), Srđan Stojanović (violina, prateći vokal), Aleksandar Lipovan (gitare, prateći vokal), Vladimir Vukša (bas) i Sale Banjac (bubnjevi, udaraljke).